fazolová polévka

7. ledna 2013 v 14:04

Jako první přidávám recept na svojí oblíbenou fazolovou polévku

potřebujete:

balkánský sýr
celer
cibule 1ks
česnek 4stroužky
fazole 500g
mrkev 2ks
olivový olej
rajčata 6ks
rajský protlak 1 lžíce

V hrnci rozpalte olej a nejdřív zprudka, pak na mírnějším ohni na něm asi osm minut opékejte osolenou a opepřenou mrkev, cibuli, celer a česnek. Přidejte rajčata, protlak, oregano, podlijte 1,25 l vody a vařte, dokud zelenina nezměkne. Pak do polévky vmíchejte fazole, vařte ještě pár minut, nakonec dosolte podle chuti. Před podáváním posypte sýrem, případně přidejte trochu čerstvé petrželky.

Pokud máte radši slanější věci jako já, sýra je možné dát i více. Polévka pak již trochu mění konzistenci ale chutově je výborná.

Dobrou chuť

Recept je nahrán včetně fotografie i na web. Najdete jej na mém oblíbeném recepto webu.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama